Forum
|
Dziecko z ADHD (Zrozpaczona matka) |
|
|
myslalem że mój synek też ma podobna przypadłość, ale okazało się że jest poprostu ciekawy wszystkiego co go otacza.. (więcej...) |
|
|
Dorosły z ADHD (Marysia) |
|
|
U mnie nie do konca tak to wyglada ale pewne objawy sa wrecz identyczne. Pempkowania raczej nie mam (przynajmniej tak sadze). Ale reszta i wiele innych przywar skupia sie w moim ego. Chcialbym was poprosic abyscie powiedzieli mi jedna rzecz. O ile rzecz jasna jestescie w stanie. Czy istnieja jakies realne szanse aby zmienic sposob funkcjonowania mojego mozgu? (więcej...) |
|
|
Czy to ADHD (Nowicjuszka) |
|
|
ach - jakbym czytał o sobie :)
Poszukaj dobrego psychiatry. Leczenie bardzo pomaga. Baaardzo. Wszystko naokoło zwalnia i staje się takie poukładane.
pozdrawiam (więcej...) |
|
|
Brak mi sił... (MilkA) |
|
|
mojej siostry dziecko ma tyle energii ze mozna pomyslec ze to adhd, ale jest xxx (więcej...) |
|
|
To chyba adhd (kama) |
|
|
Mój prawie już kawalr :) ma zdjagnozowane ADHD bardzo chętni odpowiem na pytania. Napewno sobie poradzicie. (więcej...) |
|
|
Dorosły z ADHD i tabletki nasenne (Miron) |
|
|
Witam! Mam 30 lat i zdiagnozowano u mnie już dawno ADHD. Wydaje mi się, że im jestem starszy, tym bardziej objawy się nasilają. Coraz częściej mam problemy ze snem. Nie mogę się uspokoić i normalnie spać. To jest bardzo denerwujące. Czytałem już o tabletkach nasennych na stronie tabletkinasenne.bezsennosc-info.com.pl. Zastanawiam się teraz czy to ma jakiś sens, czy takie tabletki mi pomogą, czy też nie. Co o tym myślicie?
(więcej...) |
|
|
dieta ADHD (Teska) |
|
|
Juz pprzed chwila na podobne pytanie radzilem skontaktowac sie ze stowarzyszeniem pomocy dizeciom nadpobudliwym PONAD z Warszawy (więcej...) |
|
|
Objawy adhd (Roza) |
|
|
Od jakiegoś czasu obserwuje mojego synka, Jest bardzo pobudzony, wścieka się jeżeli nie dostanie tego co chce. Czasem jest nie do wytrzymania. Jakie są jeszcze objawy adhd? (więcej...) |
|
|
czy adhd można wyleczyć? (Daniel) |
|
|
ponieważ forum nie wyświetla linkow po prostu skontaktuj sie ze stowarzyszeniem pomocy dzieciom nadpobudliwym ponad z warszawy, prowadza tez grupe wsparcia (więcej...) |
|
|
Terapia - Biofeedback, Metoda Warnkego (OpenMedical) |
|
|
Pytanie o możliwość całkowitego wyleczenia z ADHD jest bardzo trudne. Wiemy na pewno, że można zniwelować objawy choroby, co pozwala na wprowadzenie stanu umożliwiającego dalszy rozwój. Już od dłuższego czasu jest w Polsce znana metoda biofeedback, mająca pozytywny wpływ na funkcjonowanie mózgu osób nadpobudliwych. Ostatnio popularna staje się także metoda Warnkego, o której chciałabym napisać trochę więcej. U podłoża wspomnianych problemów leżą najczęściej deficyty przetwarzania informacji sensorycznych na poziomie centralnego układu nerwowego. Stąd wynikają problemy dzieci z koncentracją, czytaniem, ortografią (mimo znajomości zasad pisowni), czy też z nauką języków obcych.
Metoda Warnkego z użyciem komputera koryguje rozwój procesów poznawczych i skutecznie usuwa źródło powyższych trudności, skupiając się na przyczynach, a nie objawach. Terapia metodą Warnkego ma formę zabawy, dzięki czemu dzieci chętnie biorą w niej udział.
(więcej...) |
Dodaj nowy temat: