Forum -> To chyba adhd
| Tytuł: | To chyba adhd |
| Autor: | kama 13.5.2010, 14:48 |
| Witajcie. Wszystko wskazuje na to, że nasz 6 letni syn ma ADHD. Czekamy na badania w PPP. Zawsze byl ruchliwy, ale jednocześnie radosny,pogodny,ułożony. Teraz w przedszkolu wyszły problemy z jego koncentracją ,skupieniem uwagi , nieumiejętnoscią funkcjonowania w grupie i wiele innych zachowań typowych dla ADHD. Jeśli diagnoza okaże sie trafna to czy poradzimy sobie w przyszłości? | |
| Autor: | basia 13.5.2010, 14:49 |
| PORADZICIE SOBIE !!!! poradzicie sobie ponieważ będziecie wiedzieli z czym macie doczynienia i jak powinniście niektóre rzeczy robić aby pomóc swojemu synowi BEDZIE DOBRZE | |
| Autor: | 5.7.2010, 14:45 |
| Maciejku, spokojnie. Przede wszystkim zdiagnozowac klasyczne ADHD wcale nie jest prosto. I bardzo czesto to, co rodzice biora za ADHD jest najzwyklejsza ZWIEKSZONA RUCHLIWOSCIA DZIECKA, z ktorej sie wyrasta. Z ADHD tez mozna wyjsc. Ja osobiscie mam taki baardzo prosty test na ADHD :) Zobacz, czy Twoje dziecko potrafi posiedziec dluzej przy bajce, ktora lubi, albo bawic sie w skupieniu w cos, co lubi. Tak naprawde dziecko, ktore ma klasyczne ADHD nie skupi sie nawet na czynnosciach, ktore sprawiaja mu przyjemnosc. Wysylam Ci link, pod ktorym znajdziesz opis ADHD. Przeczytaj: PPP Legionowo Pozdrawiam serdecznie encja | |
| Autor: | 26.7.2010, 14:08 |
| Mój prawie już kawalr :) ma zdjagnozowane ADHD bardzo chętni odpowiem na pytania. Napewno sobie poradzicie. | |